Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Pablo Andrés

Categoría: Cultura

Em presente als premis «Talento Joven», que organitzen de manera conjunta CaixaBank i Levante-EMV, com a compositor de música clàssica contemporània (una etiqueta per descriure’m d’alguna forma concreta, però, amb la que no estic completament d’acord).

Actualment, estic acabant la meua formació al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València (CSMV), estudiant de la classe de Composició amb Marc Garcia-Vitoria (promoció 2020-2024). Per ampliar la meua formació, vaig passar un any acadèmic (2022-2023) a l’Haute école de musique Genève – Neuchâtel (HEM) a la ciutat de Genève (Suïssa). Allí vaig tenir l’oportunitat d’estudiar amb alguns professors i compositors de renom com M. Jarrell, L. Naón, i G. Nouno, entre d’altres.

Sobre les meues obres:

«Llimbs», per a trio de dues trompetes, saxòfon tenor i electrònica, es va estrenar doblement a la Ciutat de les Arts i les Ciències i al Centre Cultural La Beneficència, tots dos de València. A més, també a la Ciutat de les Arts i les Ciències van interpretar la meua peça «Leggo my EGO» per a ensemble. Recentment, he participat en el festival Archipel de Gèneve l’any 2023 amb «Le cauchemar sonore». Aquesta, és una peça per a acousmonium amb més de 80 altaveus de difusió. A més a Genève, vaig estrenar «Just Breathe» a la Blackbox de la HEM, una peça per a piano i audiovisual interpretada per Juliette Dournaud. L’última estrena d’una obra meua, va ser «La nef des fous» a «Studio 49» de Genève, i pense que és, fins al moment, una de les peces més representatives fins ara.

Per altra banda, he estat preseleccionat per la Royaumont Abbaye & fondation per participar en la seua «Académie Voix Nouvelles : expérience collective de création d’opéra». On podria formar part, entre altres 7 compositors, de la creació d’una òpera, inspirada en una inversió de la famosa òpera Madame Butterfly on es posa en joc les relacions entre tres personatges els quals s’entrellacen d’una manera complexa i redistribueixen completament els codis socials i els tòpics desenvolupats a l’obra mestra de Puccini. Tema que m’interessa molt i al qual dedique el meu TFG que tracta la relació entre òpera i salut mental i l’evolució dels personatges dins d’unes òperes concretes entre els segles vint i vint-i-u.

La meua estètica és una barreja d’experiències vitals, amor per l’expressió artística i passió per les matemàtiques. Aquests camps els utilitze com a font d’inspiració i nodreixen d’art el meu dia a dia.

Aquesta candidatura, emmarcada dins dels temps que corren, és una esperança per a continuar estudiant i formant-me.

És una de les tantes portes que cride esperant rebre una abraçada! 🙂


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!