Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Deporte

Joan Mestre Gisbert

Categoría: Deporte

Hola,

En primer lloc, voldria agrair a totes les persones que fan possible aquests premis, ja que gràcies a ells, per a moltes persones els suposa una gra ajuda per a tots els seus projectes emprenedors.

Entrant ja en el cas dela meua sol·licitud a aquesta inscripció, m’agradia comentar-vos el meu projecte. És el Trail de la Jovada, realitzat a les poblacions d’ Alcalà de la Jovada i Beniaia, a la Marina Alta. Aquest projecte emprenedor que ja porta dos edicions, està fet exclusivament amb tres objectius:

1. Donar a conèixer els pobles d’aquesta vall, ja que en aquesta zona gaudim d’uns racons meravellosos de naturalesa, apartats de les grans ciutats. Un lloc on no es feia cap esdeveniment esportiu i que gràcies a aquets projectes, la Vall d’Alcalà ja es citua en la ment d’algunes persones, i cada vegada amb més gent.

2. Omplir el poble. Fer que el poble es vega viu a causa de la despoblació a l’hivern. Som un poble amb tan sols 164 (2018) habitants empatronats. Les famímiles venen a passar els seus dies al poble a l’estiu, però quan passen els dos mesos de juliol i agost, el poble es queda sense gent, ja que sols viuen menys de deu famílies al poble. Per aquest motiu, fem que al mes de setembre-octubre, depenent de quan tinga lloc el Trail de la Jovada, es motiva a les persones a tornar al poble, ja que va a viure’s un dia meravellos, on el poble es torna a fer important gràcies a totes les persones i veïns que tornen per una causa esportiva.

3. Fer un dia diferent per a les famílies. Una carrera familiar i d’amics. Fer que les persones vegeren l’atractiu del poble. El trail de la Jovada no té una finalitat competitiva, encara que els que vulgueren competir pels trofeus podien fer-ho, però el més esencial és que la carrera estava enfocada cap als amics i famílies, que gaudiren i tornaren.

Aquesta última edició que es va realitzar el passat 22 de setembre, estava formada per dos recorreguts passant per les zones més atractives de la vall, la curta de 13 km ( caminants i corredors) i la llarga de 26km ( corredors). A més, els dos anys que portem amb el Trail de la Jovada, hem acudit a dos associacions benèfiques per donar suport a aquelles persones més necessitades, el primer any a AVAPACE i el segon any al AECC. Pensem que en aquestes situacions on hi ha tanta gent, és interessant fer difusió dels problemes reals que pateixen les persones i que si podem ajudar-los seria un èxit per a tots.

En la primera edició del Trail de la Jovada es van tancar les inscripcions en 150 però al final vam deixar fins 175 persones. A la segona edició, es va tancar amb 300 persones, va ser un èxit en inscripcions ja que ho vam duplicar en tan sols un any. Es pot pensar que és molt complicat que un poble tan menut i separat de les grans ciutats ja que Alcoi i Gandia són les capiatals més properes juntament amb Dènia, es troben a 50 minuts, cosa que ens dificulta l’assistència. A més, per un bon treball, es van poder duplicar les incripcions de la primera a la segona edició, lamentant la gran quantitat de persones que es van quedar sense la seua plaça. A més, es pot dir que contem amb la presència de persones extrangeres ja que a la Marina Alta hi ha molt de turista anglés, i amb persones d’altres comunitats com Múrcia o Castella la Manxa. S’està fent un Trail de la Jovada molt gran. Tanmateix, ja comptem amb 700 seguidors a la pàgina de facebook, duplicant les places disponibles per als corredors i caminabts. A més al finalitzar la prova, una revista anglesa anomenada «Media Inquiry- Upcoming Magazine Interview» ha sol·licitat una entrevista per veure el nostre projecte.

A més del Trail de la Jovada, amb col·laboracions hem fet que tingam Discomòvil, serveis de fisioteràpia, castells inflables per als menuts amb monitors titulats del poble així els pares poden deixar-se’ls a càrrec dels monitors mentre realitzen la carrera, venda de productes autòctons com mel i oli, a més dels avituallaments de sòlids i líquids. Per últim, oferim als participants inscrits dinar una paella gegant que es realitza al camping del poble, una zona natural on hi ha molt d’ambient amb la presència aquestes persones, que els convidem, sinó han estat inscrits sols haurien de pagar 2 euros.

És un poble menut, i no es poden fer les inscripcions cares facilitant així, que les persones vinguen. Per tant, hem estat equilibrant en tot moment els beneficis ( inscripcions i empreses del poble col·laboradores) amb les despesses de l’esdeveniment. Es fa molt complicat traure el Trail avant, ja que tampoc es poden obrir més places per la massificació de gent que pot suposar al poble tan menut.

Però gràcies a aquest esdeveniment la gent del poble està encantada a més de les petites empreses com puguen ser els bars i restaurants que hi ha al poble. Es torna a veure vida on no hi havía en aquestes dades. Tot això amb interès de proposar un projecte emprenedor al poble, per fer que el poble i les pròpies persones es senquen protagonistes aquest dia. Per això la meua sol·licitud a aquesta inscripció. No es trauen diners d’aquest Trail per això, si es vol continuar portant a terme aquest esdeveniment que ja ha tingut presència durant dues edicions, necessitem una espenta d’alguna empresa forta que puga acabar d’assolir aquest esdeveniment.

Per últim , sols un detalls, volia comentar que el meu projecte està fet a la Vall d’Alcalà, ja que no m’apareixia a la part de les poblacions.

Moltes gràcies, sou una ajuda al món dels emprenedors i de les persones que intenten fer grans coses als seus pobles i/o ciutats. Salutacions.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!