Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Marina Delicado Bellmunt

Categoría: Cultura

Em dic Marina Delicado, sóc pianista, compositora i multiinstrumentista des de fa cinc anys instal·lada entre Brussel·les i València. Vaig començar els estudis de piano a l’edat de huit anys a la ciutat de València i des d’aleshores no m’he separat ni un minut de la música. En 2016 obtinc el Premi Extraordinari de Fi de Títol al «Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo» i en 2019 finalitze un màster de piano en les universitats de Brussel·les i Lovaina (Bèlgica) amb menció «Magna Cum Laude». Recentment he tingut l’oportunitat de fer el meu debut com pianista solista al Palau de la Música de València: en novembre de 2018 forme part del «Projecte Debussy» al costat del pianista concertista Antonio Galera i en juny de 2019 participe a «l’Homenatge a Francisco Llàcer Plà» com solista amb l’Orquestra de València, al costat del director Sergio Alapont i del pianista Xavier Torres . En el terreny internacional he fet concerts i he obtingut premis en concursos en França, Bèlgica, Holanda, Àustria.

A banda de la meua carrera al món clàssic sempre he estat interessada pel món «underground» i per tota classe de creació interdisciplinària i innovadora. Durant quatre anys forme part del grup de punk «Carmonas» a la guitarra elèctrica i a la veu, grup amb el qual vaig editar un disc i vaig tindre l’oportunitat de girar per tota Espanya. En 2017 componc un peça de música electrònica per a l’espectacle de dansa «Tal Vegada» que es va presentar dins del Festival Migrats a l’Espai Inestable, on vaig poder investigar sobre la relació entre so, espai i moviment. També he tingut l’oportunitat de treballar en diferents projectes de composició i improvisació a Brussel·les, com el projecte d’investigació «Loneliness», amb ballarins del centre de dansa contemporània P.A.R.T.S., i la peça dramàtic-musical «Nulle Part» de l’escriptor François Vinsot.

La meua proposta de projecte per a aquest proper any consisteix en la gravació d’un àlbum en el qual pretenc experimentar amb la música clàssica i amb altres elements com la música electrònica i la improvisació. El meu objectiu és el de poder lligar les meues inquietuds i el meu aprenentatge heterogeni en un projecte únic i personal. Aquest àlbum serà no només el resultat físic d’aquest procés, sinó el punt de sortida per a un treball de llarg recorregut que puga donar lloc a la col·laboració amb altres artistes i a la creació de concerts i de performances. Tot açò amb el desig d’obrir portes a tot tipus de públic, presentant la música clàssica d’una manera jove i nova.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!