Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Deporte

Victoria Diez Sanjuan

Categoría: Deporte

Esportivament se’m coneix com Victoria de València, practique la pilota valenciana i estic cursant 2n de Biotecnologia a la Universitat de València.

Acabe de complir 19 anys, i malgrat la meua curta edat tinc un ampli historial esportiu: 3 Campionats individuals de raspall Bankia d’elit femení-Trofeu President de la Generalitat, 4 Campionats autonòmics de raspall trios-Lliga D’Elit Bankia, a més de multitud d’altres trofeus i campionats, no menys importants, tal i com es pot apreciar al meu palmarès esportiu.

A nivell internacional, he sigut campiona d’Europa amb la selecció valenciana en totes les categories inferiors i també amb la selecció absoluta i vaig ser medalla de bronze a l’últim Mundial celebrat a Colòmbia en 2.017. Aquest any vaig ser, així mateix, convocada per a jugar amb la selecció al Mundial que s’havia de celebrar a Bèlgica però que, per motius sanitaris, ha estat ajornat a l’estiu que ve.

Defense la meua candidatura perquè represente a la Pilota Valenciana, l’esport autòcton dels valencians, declarat com a Bé d’Interès Cultural, i una de les nostres senyes d’identitat com a poble. Després del gran creixement de la pilota valenciana femenina experimentat als últims anys, lluite perquè les dones tinguem les mateixes oportunitats que els homes, i que prompte també puguem ser professionals i deixem de parlar de pilota en femení o masculí i parlem només de pilota.

Compagine aquest esport amb els meus estudis de Biotecnologia, una carrera apassionant però amb una exigència molt alta, on tenim classes de matí i vesprada, cosa que em complica molt el poder entrenar tant com m’agradaria, però és una carrera elegida per vocació i que m’apasiona i sobretot amb la situació sanitària tan terrible que estem patint.

Per aquestes raons em presente a aquestos premis, per a poder continuar amb les dues activitats que més m’apassionen: els meus estudis de biotecnologia i la pilota valenciana. No oblidem que a dia de hui, les dones som 100% amateurs, i totes les despeses corren del nostre compte: entrenador, fisioterapeuta, nutricionista, material esportiu, desplaçaments… Aquest premi seria una gran ajuda per a continuar jugant al màxim nivell.

Moltes gràcies per escoltar-me. #Vadebo #Vadedona #pilotamola


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!