Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Sonia Soro Guinart

Categoría: Cultura

La meua candidatura és un projecte d’una proposta sonora per a l’exposició Isabel Oliver. 40 años de arte comprometido (1970-2009), la qual
va estar exposada a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de la Nau des de juny fins setembre del 2019.
És una proposta complexa, ja que no es tracta d’una exposició d’una única temàtica, sinó que és un recorregut per la trajectòria artística de Isabel Oliver.
La informació recollida de l’obra pictòrica ens dona les claus per a crear una relació musical, una proposta sonora que està justificada per criteris estètics, cronològics, temàtics o significatius.
Aquest contacte entre les disciplines artístiques fa que la finalitat estètica canvie. No es tracta sols de veure una exposició, o un concert, ni dotar a la música d’una funció decorativa. Sinó que dues arts tenen el mateix pes significatiu i juntes creen un nou objecte artístic, creant una sinestèsia i interacció entre les arts que al públic li crea noves sensacions que, per separat, no les poden crear. En concret crear un nou objecte artístic a partir de dos ja existents creen una nova experiència al visitant. L’oient habitual de música, com els visitants habituals dels museus o exposicions, tots ells tenen l’oportunitat d’integrar-se en un altre món artístic. Encara que la proposta estiga feta per a una exposició concreta, el més interessant d’aquest projecte és la sistematització del mètode d’unir aquestes dues arts. El resultat de crear aquesta proposta sonora és aportar a la investigació musical conceptualitzacions i metodologies concretes sobre la pràctica que ja es realitza. Però aquesta conceptualització s’extrau per mitjà de la pràctica concreta de crear aquesta proposta sonora per a l’exposició de Isabel Oliver.

La materialització d’aquest projecte s’ha fet d’una manera que no fora invasiva per al públic de l’exposició, mitjançant codis QR que porten a un enllaç URL per a poder escoltar l’obra elegida per a la sèrie o obra. El mètode per a portar a terme aquest projecte permet noves experiències culturals sense perill de contagi de la COVID-19, tant necessàri en aquests temps tant per la prevenció del contagi, ja que les visites i l’escolta de la música és individualitzada com per l’oferta cultural novedosa i de qualitat.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!