Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Marina Delicado Bellmunt

Categoría: Cultura

Marina Delicado és una pianista i multiinstrumentista actualment instal·lada entre Brussel·les i València. Realitza els estudis superiors de piano al Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo on obté el Premi Extraordinari de Fi de Títol l’any 2016. Els darrers quatre anys, Marina ha residit en Bèlgica on ha realitzat els estudis de Màster en piano en el Koninklij Conservatorium de Brussel·les i el Lemmensintituut de Lovaina amb els professors Daniel Blumenthal i Alan Weiss. Ha realitzat concerts en Espanya, Itàlia, França, Bèlgica i Holanda, i ha obtingut distincions en concursos internacionals, destacant el segon premi en el concurs internacional Antonio Vivaldi International Competition de Viena (Àustria) en agost de 2018. En novembre del mateix any, Marina realitza el seu debut en el Palau de la Música de València com a solista en el “Projecte Debussy” al costat del pianista concertista Antonio Galera. I en juny de 2019 debuta com a solista amb l’Orquestra de València al Palau de la Música de València al costat del director Sergio Alapont i del pianista Xavier Torres. En setembre de 2020 és novament convidada pel Palau a participar com a solista, amb un recital en l’Almudí de València dins del cicle «Sonates per a piano de Beethoven». Actualment, Marina amplia la seua formació pianística a l’École Normale Alfred Cortot de Paris i al Conservatori del Liceu a Barcelona i continua la seua carrera professional amb l’organització de diversos projectes i concerts per als propers mesos.

A banda de la seua carrera al món clàssic, Marina ha format part en formacions de música underground, com el grup de punk Carmonas (València), com a cantant i guitarrista, i el grup de post-punk Oliv’ (Brussel·les). En gener de 2019, és seleccionada finalista en els Premis Talent Jove Comunitat Valenciana per la seua trajectòria multidisciplinar, que consta de col·laboracions en el camp de la dansa i la realització de composicions pròpies, on destaca la creació d’una peça de música electrònica en col·laboració amb el col·lectiu Tal Vegada per al Festival Migrats al novembre de 2018 a la ciutat de València. Entre altres participacions en projectes multidisciplinaris a Brussel.les l’any 2019 destaquen el projecte Nulle Part, del escriptor François Vinsot, amb la composició de peces de jazz, i Loneliness, de Pablo Ossandón Valdés, projecte de investigació i improvisació al piano amb ballarins i ballarines a l’escola P.A.R.T.S.

Com a resultat d’aquesta trajectòria eclèctica, Marina aposta per propostes més experimentals a l’hora de presentar la música clàssica, concebent el recital clàssic amb línies conceptuals i recorreguts performatius, sovint amb programes eclèctics i amb significació personal. Un dels últims projectes on desenvolupa aquesta concepció és «Deuxième Regard»: un projecte personal al voltant de «L’isle Joyeuse» de Claude Debussy, amb la intercalació de textos entre la música. Durant el confinament, Marina explora el concert en streaming amb una proposta seguint aquesta línia, i troba molt bona acollida en un públic ample i heterogeni.

Juntament amb el perfeccionament tècnic i interpretatiu al més alt nivell, l’objectiu d’aquest any 2021 és l’organització i realització d’un projecte conceptual performatiu on música clàssica i electrònica puguen compartir escenari, on tindrà lloc la col·laboració amb artistes d’altres disciplines artístiques i on l’element principal siga profunditzar en la interdisciplinarietat de les arts i en l’apropament de la música clàssica així com la creació pura a tot tipus de públic. Presentar la música clàssica des de perspectives diferents i portar-la a noves dimensions creatives i performatives. Aquest projecte es durà a terme en dues parts: primerament, un temps de residència, on el treball i l’experimentació es duran a terme, i segonament, la seva aplicació en una sèrie de concerts.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!