Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Ovidi Martí Garasa

Categoría: Cultura

El meu nom és Ovidi Martí Garasa, tinc 25 anys i soc músic professional amb residència a Amsterdam. Vaig nàixer a La Vall d’Uixó l’any 1996 i als vuit anys vaig començar a estudiar el saxòfon a l’escola de música d’una de les tres bandes del meu poble: l’Ateneu Musical Schola Cantorum.

Posteriorment, vaig ingressar al Conservatori Professional de Música Mossén Francesc Peñarroja de La Vall d’Uixó. Durant els últims cursos d’ensenyaments professionals vaig decidir que volia continuar formant-me per arribar a ser músic professional. Per aquest motiu, vaig accedir l’any 2014 al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, on em vaig graduar l’any 2018.

Des de ben menut, el meu somni sempre ha sigut poder estudiar amb uns dels meus referents musicals i un dels saxofonistes internacionals més importants del panorama actual: el neerlandès Arno Bonrkamp. L’any 2018 vaig decidir preparar-me les proves d’accés al Conservatori d’Amsterdam per cursar el màster en interpretació, on em van admetre.

Gràcies a la música, he pogut recórrer de dalt a baix els Països Baixos, descobrir diferents cultures i gaudir de noves experiències. L’any 2019 vaig ser membre del Ricciotti Ensemble, una mena d’orquestra de carrer que apropa la música als més desfavorits i amb la qual vaig tindre el privilegi de realitzar una gira de concerts als Països Baixos i a Geòrgia. El mateix any, vaig guanyar la plaça de saxòfon al jongNBE (Jove Ensemble de Vents dels Països Baixos), el qual està considerat un dels grups musicals més reconeguts dins del sector cultural. Amb ells, hem creat projectes increïbles i hem tocat en les millors sales de concerts del país.

Malauradament, el sector musical ha estat molt perjudicat a causa de la crisi de la COVID, però sempre cal intentar veure la cara positiva i per a mi va ser una oportunitat per a crear noves idees. D’aquesta manera, al setembre de 2020 naix el meu projecte personal i grup de cambra: Dianto Reed Quintet.

Dianto és un quintet de canyes format per cinc amics espanyols que hem estudiat al Conservatori d’Amsterdam i es caracteritza per ser una formació peculiar, ja que existeixen poques en tot el món. Amb treball, implicació i disciplina hem aconseguit guanyar tots els concursos on ens hem presentat fins ara, com per exemple el Grachtenfestival Conservatorium Concours i el Storioni Concours, i som un dels quatre finalistes del Dutch Classical Talent, la competició més important de música clàssica als Països Baixos, final que tindrà lloc al 2023.

Gràcies a aquestes competicions hem pogut intervindre en programes de televisió i ràdio nacionals, els quals ens han donat molta visibilitat, que s’ha vist reflectida en un gran nombre de concerts tant als Països Baixos com a Espanya.

El meu objectiu és fer evolucionar el grup de cambra i aconseguir la millor preparació possible. Una de les claus de Dianto Reed Quintet és crear una atmosfera única gràcies a la inclusió d’elements teatrals i coreogràfics en les nostres actuacions. Per a complir aquests objectius, és necessària un notable inversió econòmica. Crec que els Premis Talent Jove CV em donarien el suport necessari per a continuar vivint a Amsterdam per tal de seguit programant concerts, aconseguir el material musical essencial, seguir formant-me amb mestres de primer nivell, etc.

Com a músic valencià que està més que orgullós de les seues arrels allà on va, m’agradaria dur a terme aquest projecte personal en el nostre territori i d’alguna forma agrair tot allò que aquesta terra m’ha donat.

Una cordial salutació,
Ovidi


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!