Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Jordi Pla Porta

Categoría: Cultura

Què és Sense Fils?

Sense fils és un homenatge a la capacitat creadora e imaginativa que habita dins de cadascun de nosaltres. Un cant als herois anònims i les heroïnes quotidianes. Un mite, una història originària que es presenta en forma de conte il·lustrat, acompanyat d’una composició musical original. El projecte naix d’una il·lustració a aquarel·la i ha anat creixent fins a convertir-se en un projecte artístic multidisciplinari alimentat per col·laboradors diversos. El resultat és doble:

Per una banda, un llibre il·lustrat que inclou el format audioconte en valencià i castellà, acompanyat d’una composició musical original.
Per altra, un concert amb narració en directe.

En definitiva, es tracta d’un objecte cultura, una obra d’art on diferents vessants artístiques dialoguen, s’entremesclen i s’enriqueixen les unes a les altres. Un projecte orgànic que posa de manifest que l’art està viu, i que la vida s’expressa a través de l’art.

Sinopsi

La nit de mercat d’estiu, uns xiquets són segrestats per un bruixot. Al mateix temps, els poble s’enfronta a una sobtada i misteriosa sequera. Enmig d’aquest escenari tan poc esperançador, una xiqueta anomenada Idaira descobreix un poder que podria ser la solució: és capaç de convertir en reals personatges de ficció quan els dibuixa. Però les coses no sempre són com les imaginem i els peculiars herois que poden salvar els xiquets ens ho recorden. Sense fils és una història que parla sobre la imaginació i sobre el poder creatiu que habita dins de cadascun de nosaltres. Una capacitat que pot trencar la rígida relació que, a sovint, tenen les paraules i les coses.

Per què Sense fils deuria obtindre el premi?

Hi diversos motius pels quals Sense fils opta a obtindre un premi de la secció de cultura. En primer lloc, perque narra la història d’un poble del nostre territori. Per altra banda, els protagonistes de la història són precisament elements del patrimoni presentes en molts dels nostres pobles. Però hi ha altres raons. El conte està escrit i narrat en valencià (tot i que l’audioconte també està enregistrat en castellà). La música que acompanya la història recull melodies tradicionals del nostre territori, i les emmarca en una composició contemporània d’alta qualitat. Però sobretot, perquè el projecte té un gran potencial didàctic. Amb la quantia de la beca, es crearia i finançaria una vessant didàctica de Sense fils, que prendria la forma d’un espectacle escolar per a que els més menuts coneixeren el nostre territori i la nostra música a través d’una història que parla d’acceptar als que són diferents.

En conclusió, Sense fils és un objecte cultural que convida a conèixer la nostra pròpia cultura a través de la ficció, la imaginació i la música.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!