Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Joan Beltran Gimeno

Categoría: Cultura

VAL
Carles Torres, un jove de 26 anys, es veurà envoltat en una investigació a causa de l’intent de suïcidi de la seua germana Maia, qui ha estat sofrint assetjament escolar durant diversos mesos a causa de la viralització d’una belfie seu. Pel camí Carles descobrirà que l’entorn més proper de Maia es troba envoltat de relacions sentimentals, moments d’excessos i inquietuds que el portaran a descobrir qui ha sigut el culpable de causar tot l’entramat.

Esta és la història que es narra en la minisèrie #belfie dirigida i escrita per Joan Beltran, un jove de 21 anys que després de diversos anys de preparació i experiències al sector audiovisual ha volgut passar a primera plana amb este producte audiovisual. Haguera pogut començar amb un curtmetratge d’uns 10 minuts, però no es el seu estil, li agraden les coses ‘a lo grande’, encara que ell siga xicotet (un poc més de metre i mig), perquè d’esperit és molt gran, intentant tot el que se li passa pel cap, sense rendir-se mai. Es per això que #belfie es crea com una minisèrie de tres capítols d’uns 20 minuts cada un.

Pel que fa al producte audiovisual no podria realitzar-se sols amb ell. Més de cent persones, el 85% d’estes joves, de manera altruista són les que duen a terme el projecte. Molts han estudiat o estan estudiant per a especialitzar-se en el sector audiovisual, altres no, però el motiu que tenen en comú i els unix és fer cultura, a més de mostrar al món que la joventut no és el que solen dir, que també estan bolcats amb l’art.

Amb la cultura es poden transmetre conceptes que poden canviar la visió de les persones i així intentar fer un món millor. El cinema és una ferramenta molt potent i si es utilitzada per mans correctes pot fer un bé comú. Joan ho té ben clar, és per això que conceptes que lluiten contra les fòbies socials (racisme, homofòbia, masclisme, entre altres) estan i estaran presents en tots els projectes que Beltran puga realitzar, com és el cas de #belfie. Perquè la major passió i objectiu de Joan és poder fer cine fins als seus últims dies. És un món molt complicat d’entrar, però amb el reconeixement d’un premi com és el de ‘Talento Joven’ el camí podria ser un poc més senzill, dic un poc perquè l’esforç sempre ha d’estar.

Alguns s’ho preguntareu i sí, el meu nom és Joan Beltran i em presente com a candidat al premi ‘Talento Joven’ per a la disciplina cultural.

PD: Actualment seguim en la producció de #belfie. Quan estiga finalitzada tots i totes esteu convidats a passar-ho bé mirant el gran treball que estem realitzant.

CAST
Carles Torres, un joven de 26 años, se verá implicado en una investigación a causa del intento de suicidio de su hermana Maia, quien ha estado sufriendo acoso escolar durante varios meses a causa de la viralización de una #belfie suya. Por el camino Carles descubrirá que el entorno más próximo a Maia se encuentra rodeado de relaciones sentimentales, momentos de excesos e inquietudes que lo llevarán a descubrir quién ha sido el culpable de causar todo el entramado.

Esta es la historia que se narra en la miniserie #belfie, dirigida y escrita por Joan Beltran, un joven de 21 años que después de varios años de preparación y experiencias en el sector audiovisual ha querido pasar a primera página con este producto audiovisual. Hubiera podido empezar con un cortometraje de unos 10 minutos, pero no es para nada su estilo. Le gustan las cosas a lo grande, aunque él sea pequeño (un poco más de metro y medio), porque de espíritu es muy grande, intentando todo lo que se le pasa por la cabeza, sin rendirse nunca. Es por eso que #belfie se crea como una miniserie de tres capítulos de unos 20 minutos cada uno.

En cuanto al producto audiovisual no podría realizarse solo con él. Más de cien personas, el 85% de estas jóvenes, de manera altruista son las que llevan a cabo el proyecto. Muchos han estudiado o están estudiando para especializarse en el sector audiovisual, otros no, sin embargo el motivo que tienen en común y los une, es hacer cultura, además de mostrar en el mundo que la juventud no es el que suelen decir, que también están volcados con el arte.

Con la cultura se pueden transmitir conceptos que pueden cambiar la visión de las personas y así intentar hacer un mundo mejor. El cine es una herramienta muy potente y si se utiliza por manos correctas puede hacer un bien común. Joan lo tiene muy claro, es por eso que conceptos que luchan contra las fobias sociales (racismo, homofobia, machismo, entre otros) están y estarán presentes en todos los proyectos que Beltran pueda realizar, como es el caso de #belfie. Porque la mayor pasión y objetivo de Joan es poder hacer cine hasta sus últimos días. Es un mundo muy complicado de entrar, pero con el reconocimiento de un premio como es el de Talento Joven el camino podría ser un poco mes sencillo, digo un poco por qué el esfuerzo siempre tiene que estar.

Algunos os lo preguntaréis y si, mi nombre es Joan Beltran y me presento como candidato al premio Talento Joven 2021 para la disciplina cultural.

PD: Actualmente, seguimos en la producción de #belfie. Cuando esté finalizada todos y todas estáis invitados a pasar un buen rato mirando el gran trabajo que estamos realizando.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!