Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Jerónimo Castelló Mañes

Categoría: Cultura

El meu nom és Jerónimo Castelló i sóc director d’orquestra i banda. Actualment estic residint a Viena (Àustria) on, després d’haver finalitzat els meus estudis superiors i màster en direcció d’orquestra a Espanya, curse el postgrau en direcció d’orquestra en la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena (lloc on s’han format grans directors com per exemple Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Zubin Metha, Andrés Orozco Estrada…)
Vaig arribar al món de la direcció d’orquestra ben jove, pràcticament “de rebot”, però em va captivar tant, que vaig decidir que era a ella al que volia dedicar la meua vida. Ser qui condueix al músic en la creació de música en viu, inspirant-los i fer que el públic puga endinçar-se en l’atmòsfera creada a cada interpretació i “sentir”, és un dels fets més emocionants d’aquesta professió tan complexa.
He tingut la sort de poder formar-me amb grans mestres i directors com Cristóbal Soler, John Carewe, Arturo Tamayo, Jukka-Pekka Saraste, Roberto Forés, Sergio Alapont, Álvaro Albiach, Yi-Chen Lin, José Luis Temes… I actualment continue perfeccionant-me amb Cristóbal Soler i Johannes Wildner.
Com a director assistent he col·laborat en nombroses orquestres, entre les que destaque: l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra de València, RTVE, JONDE, Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV, Orquestra Simfònica d’ESMAR…
A més, he dirigit altres formacions com l’Orquestra Simfònica de Castelló, l’Astrakhan Chamber Orchestra (Rússia), l’Orquestra Filharmònica de l’Estat de Daguestán en el Festival Internacional de Música de Mahkachkalá (Rússia), Orquestra de la Comunitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV, Orquestra russa “La Perla de Moscú”…
Actualment sóc el director titular de l’Orquestra Vivaldi de La Vall d’Uixó.
Rebre aquest premi és per a mi molt important per continuar la meua formació, ja que la carrera d’un director d’orquestra requereix d’una inversió econòmica important. També seria una gran ajuda per a poder afermar la meua trajectòria professional, dur el nom de la Comunitat Valenciana arreu del món i realitzar una tasca d’investigació i recuperació d’obres i compositors valencians, repertori simfònic, que per diversos motius no són massa coneguts. Pense que a la nostra terra tenim molta música per descobrir, i seria un honor poder donar-la a conèixer i que tots poguérem gaudir d’ella.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!