Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Cultura

Alejandra I Gabriela Peris

Categoría: Cultura

Hola! Nosaltres som Alejandra i Gabriela, som germanes bessones i ballarines.

Vam començar a ballar quan tenim 10 anys en una escola de dansa de Castelló. Poc a poc ens hem anat formant en dansa contemporània i també en dansa clàsica, hem sigut becades pel Conservatori de Riba-Roja (València) i per La Companyia (Barcelona). També hem estudiat en la Escola Municipal de Dansa de Vila-Real dirigida per Pepa Cases i en la escola Danza 180 Grados a Madrid. L’any passat vam formar part del IX FIC a EBC Danza. A l’any 2019 el nostre videodansa Back In Town va ser projectat en la Muestra Audiovisual de la Ciutat de Mèxic.

Enguany, estem començant el projecte de crear la nostra pròpia companyia de dansa contemporània. S’anomena Leonia Dansa i acabem de crear la nostra primera peça, MIMAR. Aquesta peça va sobre la mar. A part de compartir la nostra passió per la dansa, també compartim la nostra fixació per la mar. Gràcies a viure a una ciutat costera hem pogut gaudir i aprendre a estimar i mimar la mar i la platja des de ben menudes. Sempre hem estat conscienciades per tots els problemes que està patint: l’augment del nivell del mar, els plàstics i el fem, i la desaparició d’espècies marines. A més, participem en l’organització Enredadera Jove on una de la seues tasques principals és la neteja de les platges.

MIMAR compta amb música original creada expressament per la compositora manxega Elena Nieto. Amb el treball conjunt que vam fer amb la compositora volem fer sentir al públic la nostra estima per la mar però també la nostra preocupació pel seu futur. Amb aquest peça hem sigut seleccionades a “Brots. Convocatòria de suport per la creació” dins del festival Ultrasons 2021 on vam guanyar el 3er premi i va podem dur a terme MIMAR.

Per tot el que us acabem de contar, desitgem aquest premi per tindre un suport econòmic per a la nostra companyia, per poder millorar aquesta primera peça i poder seguir creant dansa. La nostra intenció és, a través de la dansa, contar històries reals i posar el focus en problemes socials, fer reflexionar al públic i sobretot emocionar.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!