Talento Joven CV – CaixaBank- Levante-EMV » Acción Social

Esther Rodríguez

Categoría: Acción Social

Em dic Esther Rodríguez, tinc 32 anys i en 2017 vaig cofundar Dessex, una associació que defensa i promou els drets, l’educació i la salut sexual integral a València.

Presente a Dessex en el meu nom, però com tot, sense un equip no seria possible. Dessex és una associació emergent, conformada per gent jove que està posant tota la seua il.lusió i esforços per tal d’aconseguir que l’educació sexual integral arribe a tots els nivells educatius, al porfessorat i les families que ho necessiten.

Enguany tornem a presentar la nostra candidatura al premi Talent Jove per poder aconseguir finançament per a llogar un espai de treball on continuar treballant per una educació sexual de qualitat i gratuïta per a totes les persones, promovent els drets sexuals i recordant que la salut sexual som totes.

La defensa dels drets sexuals és necessària per a garantir la salut i la seguretat sexual de la humanitat, principalment la de menors i dones. Va ser a València on, el 29 al juny de 1997, durant el XIII Congrés Mundial de Sexologia, es van proclamar per primera vegada aquestos drets. I dos anys més tard, a Hong Kong, van ser revisats i aprovats per l’Assemblea General de l’Associació Mundial per la Salut Sexual.

La salut sexual no és només físiològica, és també mental i sobretot és social, i d’ací naix Dessex, de la necessitat d’aconseguir un equilibri entre el dret i el respecte de la meua sexualitat i la corresponsabilitat amb la resta, perquè hi haja menys violència i més benestar. Amb la intenció de proporcionar una visió de la sexualitat més positiva i menys limitant, coeducativa, basada en la igualtat i centrada en el plaer. Perquè desitjem que València torne a ser referent en la defensa dels drets sexuals i reproductius.

Salut sexual és respecte als límits propis i als de la resta de persones. És protegir i cuidar en les vides infantils, informar i educar a la joventut, reeducar en l’adultesa i repensar en la vellesa. Com diria Rosa Sanchís: una bona educació sexual ha d’acompanyar totes les persones, criatures, adolescents i adultes en una vivència de la sexualitat positiva, consentida, segura i plaent.


La votación ha finalizado ¡Gracias por tu interés!